Понеделник, Юли 13, 2020

mzЗдравното министерство подготвя по-строги мерки за контрол върху работата на ТЕЛК-комисиите. Това заяви пред журналисти днес зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева. Темата коментира и председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Той подчерта, че комисиите работят по документи, които са издаден в съответните специализирани кабинети. Според д-р Маджаров ако се търси промяна, тя трябва да бъде насочена към това работоспособността да се свързва с възможностите на един човек да изпълнява дадена професия, а не със здравния му статус – т.е. дали е болен или здрав.

„Има хора, които страдат от определено заболяване, но са на 100% способни да изпълняват друга работа“, каза той. По неговите думи истински болните хора искат да се чувстват като всички останали и искат да работят, а тези, чийто стремеж е да

измамят системата, държат да са болни и да получат най-високата степен на нетрудоспособност.Според председателя на БЛС трябва да се обърне внимание на хората, които са истински неработоспособни и да им се даде възможност да работят от дома си или на работно място.

 

Д-р Маджаров бе категоричен, че ако има твърдения за неправомерно издадени ТЕЛК решения, те трябва да бъдат доказани в съда. 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up