Събота, Май 30, 2020

InvalidПо следите на схемите и подкупите за уреждане на документи на инвалидност тръгва екип на Нова телевизия.

Анонимен източник на Нова, условно наречен Михайл разказва:

,,Започва се от лекари от отделението, личният лекар ти изготвя това’’. Комисията излиза с предложение, което ти приемаш или не, даваш или вземаш. Това е’’.

 По този начин силистренската комисия  определяли процентите за инвалидност и на здрави и на болни. Здравите получавали 50% неработоспособност, а болните по-висок процент спрямо заболяването си.

,, Излезе и сестрата от комисията . Видях името на майка си най-отдолу в тетрадката, изписано с червен химикал сумата от 500 лева’’- разкрива схемата още той. Мъжът отказва да даде парите и полуживата му майка не била освидетелствана с най-високия процент инвалидност – казва ,,Михайл’’. Не подава сигнал в полицията, защото смята, че няма да промени нищо, ако го направи. Лекарите, които искали пари,за да дават по-висок процент работоспособност, работят в силистренската болница. От регистратурата на лечебното заведение казват, че в момента ги няма и екипът на Нова не може да се свърже с тях.

Равносметката показва, че в района на Силистренско цената за по-висок процент неработоспособност е 500 лева. Ако си здрав и попаднеш на подходящия посредник ще ти струва 200 лева издаването на документ за инвалидност за 50% с право на работа – твърдят хората от региона. Оттук на ход е прокуратурата да прецени има ли престъпление, кой го е извършил и какво наказание трябва да понесе.  Виж във видеото: 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up