Петък, Юли 03, 2020

България гони Америка по брой заболели от морбили.
Ако в нашата Страна инфектираните с опасната шарка от началото на годината са 557, то в САЩ те са 700, сочат официалните данни за двете страни. Междувременно Световната здравна организация съобщи, че имунизациите спасяват живота на 3 милиона души всяка година. Отказът от ваксинация пък е една от глобалните здравни заплахи.


Щати
"Предотвратимите с ваксини болести са за учебниците по история, а не за кабинетите по спешна помощ“, коментира здравният секретар в САЩ Алекс Ейзар.
Заболелите са в 22 щата, като повече от 500 от пациентите не са били ваксинирани. 88% от случаите на дребна шарка тази година са били в уединени общности, създадени на културна и религиозна основа. В тях обикновено нивото на ваксинация е по-ниско от средното. Най-голямата и най-продължителната епидемия от морбили тази години е сред ултраортодоксалната еврейска общност в Ню Йорк, където се шири дезинформация относно ефективността и безопасността на ваксините.
В България 76% от заболелите са от ромски произход, където обхватът на ваксинация също не е на добро ниво.
Заради заплахата от епидемия у нас над 7000 деца бяха издирени и имунизирани срещу морбили, която е една от най-заразните болести.
В Ню Йорк пък наложиха задължителна имунизация в някои райони. Действия са предприети и на федерално ниво. Хората, които не са ваксинирани срещу опасната шарка, не могат да излизат на обществени места като паркове и молове.

Източник: Телеграф

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up