Четвъртък, Септември 19, 2019

"400 болници са прекалено много за България. Тази година е достигнат праг на насищане, в болничната помощ са отпуснати толкова средства, че вероятно няма да се изпълнят лимитите", това каза пред БНТ директорът на болница "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

По думите му оттук-нататък важно е качеството на лечение. "В Германия се затварят 100 болници, които не са ефективни. Болниците трябва да бъдат преразпределени", каза проф. Балтов.

"Няма българин, който да не е получил достъп до много добър специалист в рамките на 24 часа, това е невъзможно в друга европейска държава", допълни още той.
Специалисти от "Пирогов" продължават да обикалят градове в страната. За 7 години са прегледани над 10 500 деца.

Проф. Балтов сподели идеята да се направи мрежа от болници, обединени от телемедицина, а лекари от "Пирогов" да дават консултации на специалисти в страната.

Още информация вижте във видеото:

Източник: бнт

Снимка: факти

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up