Понеделник, Септември 28, 2020

Всички общински здравни заведения могат да се похвалят с положителен финансов резултат след разглеждането на годишните им отчети на балансова комисия. Това каза д-р Веселин Милев, председател на постоянната Комисия по здравеопазване и социална политика към Столичния общински съвет (СОС).

Като цяло добрият мениджмънт подобрява икономическото им състояние, но все пак, някои от тях продължават да имат задължения.

За подобряването на финансовото състояние на болниците и диагностично-консултативните центрове, през последните години отражение има целенасочената политика на Столичната община в 4 направления - качествен управленски екип, инвестиране в апаратура и ремонти, и упражняване на контрол.

Догонващи спрямо останалите лечебни заведения все още са тези в пограничните части на Общината – 30-и ДКЦ в кв.„Обеля“ и 16-и ДКЦ в район „Кремиковци“, както и 31-ви Медицински център в район „Нови Искър“ и 9-и в кв. „Орландовци“.

На тези места не липсва апаратура или специалисти, причината е по-скоро в това, че сред населението има много здравно неосигурени, за които общината плаща – обясни д-р Веселин Милев. Той призна, че сградният фонд на 30-и ДКЦ има нужда от ремонт, но когато парите на достигат, средствата се влагат първо в добра апаратура за лечение.

На сесията на СОС в четвъртък (30 май) ще се утвърдят поредните парични средства, с които се покриват ремонтни дейности или субсидиране на производствени разходи.

Повече по темата чуйте в аудиото:

Източник:бнр

Снимка:zdraveNET

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up