Четвъртък, Септември 19, 2019

През лятото както малки, така и големи прекарват голяма част от времето си на открито, на плажа, в парка или на село при баба и дядо. Оставяме на страна всички ползи от това и нека разгледаме какви капани залага лятото, като например ухапвания и ужилвания от насекоми и развиването на алергии. Какви са симптомите от ухапванията и какво да правим при отключването на алергиите като алергичния ринит ще разберем от д-р Денислава Недева, алерголог в Александровска болница.

„Лятото е сезон, в който ние доста често виждаме пациенти ухапани от най-различни насекоми. За нас най-притеснителни са ужилванията от оси, пчели и стършели, защото те потенциално могат да бъдат и смъртоносни. Може да се развие анафилактичен шок след едно такова ужилване“, казва алергологът, д-р Денислава Недева.

„Най-честото алергично заболяване е алергичният ринит, тъй като до 40% от хората страдат от алергичен ринит“, споделя още алергологът.

„При близо 40% от пациентите с алергичен ринит се стига до астма, когато симптомите са пренебрегвани и не са взети мерки навреме“, казва д-р Денислава Недева.

Тя разкри, че през пролетните месеци - от месец март до септември се проявяват сиптомите на алергичния ринит, които са: кихане, сърбеж в носа, водниста секреция, зачервяване на очите, сърбеж в мекото небце, като това се случва всяка година по едно и също време, като много често хората не обръщат внимание на това състояние.

Д-р Недева посочи, че страдащите от това заболява се самолекуват, което може да доведе до астма при 40% от пациентите.

Тя обобщи, че ухапванията от насекоми са изключително чести. И допълни, че акарите също отключват алергии.

Повече по темата вижте във видеото:

Източник: bgonair

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up