Понеделник, Август 19, 2019

България е сред европейските държави с най-добър достъп до нови терапии в лечението на диабета. Това каза професор д-р Цветалина Танкова - член на Експертния съвет по ендокринология към Министерство на здравеопазването.

„За тях има доказателства, че освен, че намаляват нивото на кръвната захар, имат и много протективни и благоприятни ефекти върху сърдено-съдовата система, а също и бъбреците, и артериалното налягане, и телесното тегло. Добрата новина е, че всички тези нови медикаменти са налични в България. Това стана възможно благодарение на добрата воля на нашите здравни институции, на НЗОК и на Министерство на здравеопазването“, каза професор д-р Цветалина Танкова по време на семинар на тема „Диабетът - предизвикателства и решения“.

На семинар, посветен на диабета, стана ясно, че половин милион са диабетно болните у нас, като 38 на сто не подозират, че са носители на заболяването. От Българското дружество по ендокринология отчитат като положителна тенденцията, че средната продължителност на живота на диабетиците се е увеличава.

Източник: бнр

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up