Неделя, Август 25, 2019

От около месец у нас се тества телемедицина чрез 5G мрежа. Чрез нея в реално време могат да се извършват прегледи и консултации на пациенти от разстояние.

„Направили сме мрежа от болници, които имат желание да си комуникираме помежду си и да обменяме информация, както и при нужда и необходимост да се правят и спешни консултации”, заяви изпълнителният директор на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

„Използваме устройства в т.нар. "кол центрове", през които могат да се правят спешни консултации и да се обменят данни, след като са направени съответните изследвания и прегледи”, каза още той.

По думите му се очаква ефектът от 5G мрежата да бъде около четири пъти по-голям, отколкото е в момента.

„Това ще бъде скок във възможността да се обменят данни и да се извършват операции, дори и прегледи в реално време, когато пациентът е в отдалечен район, в който няма близка болница”, каза още Балтов.

Повече по темата вижте във видеото:

Източник: нова

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up