Вторник, Септември 22, 2020
„Болницата, която искаме“ - кампания за построяване на модерна детска болница

Болницата, която искаме“ е името на онлайн кампания в отговор на плановете на Министерството на здравеопазването да довърши 40-годишен строеж и да го превърне в Национална детска болница. Кампанията е фокусирана върху изграждането на нова, модерна детска болница, в която децата да са деца.


„Нужно е да поискаме, нужно е да се напише съответното задание – да включва всички нужди, площ, легла, операционни, допълнителни нужди, енергийна ефективност. Ние се опитваме да натикаме нуждите на медицината и на децата от сега за 50 години напред в нещо, което е проектирано за медицина преди 40 години. Това е пропаст от един век“, каза в предаването „Преди всички“ д-р Бояна Петкова, част от инициативната група за построяване на „болницата, която искаме“.
Д-р Петкова подчерта, че от инициативата осъзнават, че „водят битка с неясен край“:
„Не знаем какво ще се случи, но няма да се откажем. Има кой да я построи тази болница, има как да я направим, както я искаме, но трябва някой да ни чуе… Проблемът е, че министерството дори не реагира на съмненията ни. Българският лекарски съюз също не е взел позиция“.
Екип е изпратил писмо до институциите, в което настояват, че българските деца имат право на нова, модерна болница. Писмото е подписано от над 9хил. души, но до този момент нито една институция не е отговорила.
Д-р Бояна Петкова съобщи още, че в рамките на кампанията се планират различни събития.

Източник: БНР

 

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up