Сряда, Юли 15, 2020

care170 годишна жена в неадекватно състояние, дезориентация, изтръпнала дясна ръка и загуба на памет бива откарана в спешно отделение. Въпреки съмненията за инсулт от страна на близките, след като преглежда жената, дежурният лекар обяснява, че това не е животозастрашаващо състояние и жената може да си ходи вкъщи.

Лекарят препоръчва на дъщерята на пострадалата, на следващия ден да вземат направление за невролог и да я заведат на преглед за всеки случай.
На следващият ден, следвайки инструкциите на лекаря, жената бива заведена на невролог. Неврологът установява, че жената е получила инсулт и не може да скрие недоумението си защо жената е върната от спешното с подобни оплаквания, а не е прегледана от невролог веднага и не е назначен скенер?
В същия ден жената постъпва в болница, където и бива поставена анамнеза: мозъчно съдова болест, мултиинфарктна енцелопатия, остро исхемично нарушение на мозъчното кръвоопбращение в басейна на лява средна мозъчна артерия, латентна десностранна хемипареза и частична сензомоторна афазия.
Следва да бъде потърсена отговорност на лекаря от спешното отделение.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up