Понеделник, Май 25, 2020

nocommentМай, 2015 година:
„Директорите на 9-те столични болници са съгласни да се обединят в Гражданско дружество” каза заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков, цитиран от actualno.com, след среща между ръководството на Министерството на здравеопазването и директорите на лечебните заведения. Единственият несъгласен с обединението – Д-р Дечев, Управител на УМБАЛ Св. Ив. Рилски ЕАД е уволнен за назидание.

 

Октомври, 2017 година:
„Обединението на университетските болници се разпуска. Единодушно „за" разформирането са се обявили директорите на деветте болници в него на общо събрание тази седмица. То е било проведено в отговор на писмо на проф. Николай Петров да вземат решение за бъдещето на обединението”, пише Мария Чепилева в clinica.bg.

„Обединените” лечебни заведения са: "Александровска", "Св. Иван Рилски", "Св. Екатерина", "Майчин дом", "Св. София" и "Проф. И. Митев", "Проф. И. Киров", "Акад. И. Пенчев" и СБЛЧХ.

„Целта на гражданското дружество е оптимизиране на административните разходи на деветте болници. Координатор на дружеството ще бъде финансистът Красимир Ангарски”-казват през 2015.

През 2017 не се съобщава какви са оптимизираните медицински и финансови резултати на обединението, спечели ли са или са загубили от него болниците, лекарите и техните пациенти.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up