Вторник, Август 11, 2020

дипломиранеХипократова клетва днес положиха 150 дипломанти в Медицинския университет в Плевен, съобщиха от висшето училище, цитирани от БТА. Церемонията започна с химна на академичната общност и завърши с връчването на дипломите на завършилите обучението си акушерки, медицински сестри, рентгенови и медицински лаборанти, помощник-фармацевти и специалисти по социални дейности.
Ректорът на висшето училище проф. д-р Славчо Томов отбеляза, че днес е двоен празник за университета, защото висшето училище изпраща нов випуск, но и празнува 43 години от своето създаване. Той предупреди младите хора, че най-трудното им предстои - когато срещу тях застанат пациентите.

Отличниците на випуска Павлина Радева - специалност "Акушерка", и Даяна Гергова - "Помощник-фармацевт", благодариха на преподавателите си.
Завършващите са преминали половината от обучението си в практиката. Това ще им помогне за по-бързо навлизане в професията, която е мисия за цял живот, както подчертаха техните преподаватели.
Ректорът проф. Томов връчи на 35 преподаватели плакети за успешно академично развитие, след което направи демонстрация на възможностите на новото 3Д студио. Тази иновация е предназначена за повишаване на качеството на обучението по анатомия, хирургия, рентгенология и образна диагностика.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up