Понеделник, Септември 28, 2020

преговориОт НЗОК информираха, че днес са стартирали преговорите за сключване на националните рамкови договори за медицински и за дентални дейности за 2018 г. с Българския лекарски съюз и Българския зъболекарски съюз. Надзорният съвет на НЗОК на заседание от 19.12.2017 г. е дал мандат на ръководството на институцията за водене на преговори с БЛС за НРД 2018 за медицинските дейности. Постигнато е споразумение по начина, сроковете и графика за водене на преговорите. Съгласуван е съставът на преговарящите екипи от страна на НЗОК и на съсловните организации.

Създадена е организация, успоредно с хода на преговорите, да се работи по изготвяне на проекти за Наредба за основния пакет, Наредба за профилактичните прегледи и за диспансеризацията, както и за медицинските стандарти.
Постигнато е съгласие и по отношение на финансовите параметри за работа в периода от 1 януари до 1 април 2018 г. (до влизане в действие на новите НРД) при условията и реда на действие на НРД 2017 за медицинските и за денталните дейности.
Преговорите продължават през следващите дни.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up