Сряда, Август 12, 2020

bls plevenПлевен Падна! Така възторжено се беше изказал бившият здравен министър, за резултата от местните избори през 2015г. Тогава кандидата за кмет на Синята коалиция беше победил кандидата на ГЕРБ в града, също лекар-хирург!
В други избори обаче, тези за председател на Управителния съвет на колегията на БЛС в Плевен и на всички органи на съюза в града, изборната битка е била решена преди да е започнала.

За това в подробна жалба до Контролната комисия на БЛС са алармирали 12 колеги в града представители на първичните си дружества в общото събрание на колегията в Плевен. Тоест зад тях стоят не по малко от 120 лекаря.
Всичко това се е случило пред очите и с активното участие на председателя на УС на БЛС – д-р Венцислав Грозев. На събранието е бил заместник областният управител, също лекар и директорката на РЗОК- Плевен. Така да се каже, партийното и държавното ръководство на Плевен. Друго си е да се отъркаш във властта, нали?!
Устава е погазен пишат колегите, нарушени са както правилата на централния устав , така и на местната колегия на БЛС. Най-сериозното нарушение е липсата на мандатна комисия, както и на избрана комисия по избора. Нарушен е броя на членовете в УС на РК на БЛС в Плевен, странната аритметика е че той се състои от 7 човека и точно толкова са избрани, а ив предишният мандат толкова са били. Друго пише в устава,те са 11, а сметката е по този текст: „...УС на РК на БЛС Плевен се състои от председател, зам. Председател, главен секретар и 7 члена.“ Обяснението на д-р Пресеолски е... с по-малко хора по лесно се работи. Евфемизъм на: оставете ме да си правя каквото си искам. Друго странно гласуване е това, за делегатите на събора, но при липса на комисия по избора , не е учудващо, че едни са обявени за делегати по право и са гласувани “ан блок“, включително и председателя на УС на БЛС д-р В. Грозев, който е член на РК на БЛС в Плевен, а заместник областният управител е предложен даже за делагат на събора. направил си отвод обаче. Администраторът се сетил , че нещо не е наред. А в Плевен има регистрирани над 1700 лекаря! Сериозна колегия. След разглеждането на жалбата, председателят на Контролната комисия в Плевен, е натоварен от КК на БЛС да провери реквизитите на събранието и изискванията му за спазването на устава, от първата да последната точка. Д-р Иванов председател на КК на БЛС се надяваме да си свърши работата, да отговори на колегите, да напише до КК на БЛС, какво е направил за да се защити спазването на устава, преди и след събранието и по жалбата а най-добре да си влезе във функциите по чл.30 на Устава на БЛС. Има 14 дни, по устав!
Дано само да не се изфабрикуват реквизити пост фактум, дано? Останалото вероятно ще се докладва на събора.
В присъствието на председателя на УС на БЛС д-р Грозев обаче, и най – малкото уставно нарушение е недопустимо, и води до отговорност, камо ли на такива изложени в жалбата на колегите от Плевен. Разрешението на случая е индикатор за целия съюз. В правовата държава се спазват правилата!
Снимка : Credoweb, отдясно на ляво - Д-р Стефановски, Д-р Пресолски, д-р Грозев, зам. обастният управител, директроа на РЗОК -Плевен
Д-р Георги Тодоров

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up