Неделя, Юли 05, 2020

cash boxПиша ви по повод един случаи от 27.01.2018 година. Към 23:30 часа детето ми което е на седем години вдигна температура 40 градуса. Обадих се на телефон 112 от където казаха че това е спешен случаи и ме свързаха с някакъв телефон в спешното във Враца. От там ми казаха, че това е спешен случаи и да взимам детето да го карат горе при тях имат педиатър и ще направят каквото трябва. Не знам ако нямах кола как щях да закарам детето, но както и да е.

Като отидох, видях, че всички линейки си бяха там. След като ни записаха, ни казаха, че трябва да си платим прегледа защото това не е спешен случаи и директора на болницата така им бил казал. Аз каза че няма проблеми и ще платя само и само да се оправи детето. Чак след като се убедиха, че ще платя ни вкараха за преглед.
Не знам как може дете на 7 години с 40 градуса температура да не е спешен случаи и не знам как преди това по телефона ми казаха, че е спешен случаи и веднага да съм го бил закарал. Нима не плащам на тази държава всички данъци и такси и здравни осигуровки. Не знам как за тези които плащаме всичко на тази държава, трябва и прегледа да си плащаме и децата да си караме с личен автомобил. Докога ще продължава този геноцид срещу съвестните данъкоплатци?
Възмутен съм от държанието и действията на хората от спешен център Враца. Разберете ме правилно, не ми е за парите които съм дал но не е редно. По този начин ли се прави преструктуриране на МБАЛ Христо Ботев - като се взимат пари за преглед на здравно осигурени пациенти? Това вече е безобразие. Кой и кога ще вземе най накрая решение по този въпрос?
Писмото е получено на редкационната ни поща. Към написаното ще добавим следното:
Здравето на децата се ползва с особената закрила на закона. Също според закона, спешната помощ се финансира от държания бюджет и е безплатна за всички граждани. Министерството на здравеопазването заплаща на държавните и общински болници по методиката за субсидиране 20 лева за всеки пациент, който е бил прегледан в спешното приемно отделение и не е хоспитализиран.
Ако наистина директорът е наредил да се вземат пари от пациентите в Спешното приемно отделение, то това вероятно е съгласно утвърденият от министерството на здравеопазването план за преструктуриране на болницата. На 19 януари министър Ананиев каза пред здравната комисия на Парламента, че „Планът за преструктуриране на врачанската болница, както и този за болницата в Ловеч, е съобразен с потребностите на населението”. Това ли било?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up