Вторник, Юли 07, 2020

g.nachev"Много болници трябва да се закрият, за да може навсякъде в България да има равен достъп до медицинска помощ. За територията ни и населението ни медицинските заведения са много. Трябва да се въведе модел на управление на държавните болници, така че да се работи в интерес на пациентите", категоричен бе директорът на болница "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.
Според госта в "Денят ON AIR" това, че някои частни болници печелят повече от държавните, се дължи на по-добрите умения на собственика на частната болница по сключване на договор. 

"Всяка година парите за здравеопазване се увеличават. Това увеличение не е свързано с промени, които да направят ефективно използването на тези средства. Няма страна в Европа, в която съучастието за здравните осигуровки да е над 20%, а в България е 40%", подчерта медикът пред Bulgaria ON AIR.
"Статуквото е изгодно за политиците, тъй като има много финансови интереси, които ще се нарушат. Промяната в здравеопазването не е желана от тези заинтересовани кръгове", изтъкна още проф. Начев.
Цялото интервю на проф. Начев вижте във видеото:

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up