Четвъртък, Април 02, 2020

lekar pismoБългарският лекарски съюз застава изцяло зад позицията, която лекари от УНГ клиниката в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" са изразили в официална декларация по случай публично направени обвинения в некомпетентност и безчовечност към колега от УНГ-отделението в лечебното заведение.
„За пореден път ставаме свидетели на безпочвени обвинения към медицински кадър, изказани от лица, които нямат медицинско образование и същите компетенции. Лекарският съюз държи да отбележи, че съществуват утвърдени стандарти за спешност, които са официално заложени и определени по модел на редица европейски практики. Предоставянето на качествена медицинска услуга зависи не само от установени рамки, с които всеки лекар се съобразява, за да създаде условия за ефективна работа, а и от високо ниво на експертиза, упорит труд и постоянство. Всички ние, в качеството си на лекари, се стараем да предоставим максимално добро лечение и диагностика на пациентите си, позовавайки се на научни подходи и принципи, които са неизменна част от ежедневната ни работа“, категорични са от съсловната организация.

БЛС счита, че преценката и компетенцията на медицински лица не следва да бъдат оспорвани в случай, че няма доказано наличие на злоупотреба или информация за лекарски пропуск.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Ненева · преди 1 години
    Бе да оспорват, колкото си искат медицинската компетентност и отговорност, ама в съда, а не в медиите и ФБ. И да си платят масрафа, когато клеветят и набеждават, хората които им помагат!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up