Сряда, Август 12, 2020

konpiКомисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество публикува ежегодните декларации за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 1. и по т. 4 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Сред задължените по закон лица бяха и директорите и управители на лечебните заведения за болнична помощ.
Противно на очакванията, най-богати се оказаха шефовете на държаните болници.


Начело в списъка на най-богатите е Директорът на столичната държавна болница УМБАЛ Света Екатерина Проф. Генчо Начев.g.nachevТой притежава 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е Порше. Начев е декларирал лични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно е собственик на дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватска.


dechoБившият директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ – София, който преди месец бе избран за Управител на НЗОК – д-р Дечо Дечев е декларирал депозити у нас и в чужбина от 237 000 лева и 260 000 евро, кара Рено Каптюр и има мезонет в Гърция. Д-р Дечев е купил през 2017 г. магазин в София, притежава още два апартамента и къща с двор в столицата, както и три къщи в селата Рибарица, Чехларе и Негушево.


miraсchiyskДиректорът на една от най-закъсалите финансово държавни болници – УМБАЛ-Бургас, д-р Бойко Миразчийски е декларирал, че притежава 27 имота - три апартамента в Бургас, три апартамента в Свети Влас и шест апартамента в Сандански. Д-р Миразчийски има и 26 ниви, четири джипа, участва в дружества и фирми и влага в инвестиционни и пенсионни фондове. Иначе на депозит държи 54 000 лева, а наличните му средства са близо 50 000 лева.


v.ignatovПрофесор Валентин Игнатов, който е директор на държавната УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, има 5 апартамента във Варна, 4 коли, вложения в инвестиционни фондове за 53 000 лева и депозити от 295 000 лева и 57 000 евро.


milanovПроф. Иван Миланов-Изпълнителен директор на УМБАЛ по неврология Свети Наум е декларирал 12 апартамента, няколко магазина и гаражи в София, Несебър и Поморие. Той и съпругата му притежават влогове за няколко милиона лева и имат два автомобила.

Директорът на „Майчин дом“ доц. Иван Костов е декларирал апартамент в София, вила във Владая, налични 102 000 лева, влог от 463 000 евро, но и заем от 220 000 лева.
Повечето от заможните лекари са били шефове на държавни болници в продължение на много години. Данните сочат, че няма връзка между финансовото състояние на лечебните заведения и финансовото състояние на техните директори. Повечето от държавните болници имат натрупани големи задължения, чиито общ размер се изчислява на над 500 милиона лева.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Тодоров · преди 2 години
    Сега публиката разбра ли накрая КОЙ разграбва Касата и Бюджета. На първо място ще бъде директора на Александровска -Ангелов, но той както винаги се е покрил.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up