Неделя, Ноември 29, 2020

Nenkov

Мирослав Ненков, анестезиолог и бивш министър на здравеопазването коментира в студиото на БНТ работата в Спешната помощ.
,,Моите колеги в Бърза помощ се сблъскват непрестанно с лошо и арогантно отношение и то отивайки да окажат помощ, ги посрещат хора, които са вербално агресивни. Колко трябва да взимат тези хора, че там да работят млади спациалисти. Обикновено млади хора отиват да натрупат опит и след отиват да работят нещо друго, виждайки това отношение.''


Работата в Бърза помощ и да бъдеш лекар това е вид отдаване. Медици в Бърза помощ има винаги, но те никога няма да достигнат, защото когато никои от нас пострада за този човек това се превръща в цяло страдание. Ако не получи отзив от медицинска служба, човекът се чувства крайно наранен и винаги търси съдействие от журналиста който смята колко време е закъсняла линейката -коментира  бившият здравен министър.

Ненков изрази твърдата си позиция за въвеждане на глоби при фалшиви сигнали до спешните центрове. Бърза помощ се извиква, когато наистина състоянието на пациента е тежко, за да може екип да стабилизира на място и да го откара в първата болница, това могат да го правят парамедици. Трябва да има глоба за извикали неправилно линейки, както е в другите страни, но тук те не могат да бъдат събирани, защото има една общност, от която не могат да ги съберат.
Лекарят, когато работи на две места и в седмицата е дал четири дежурства. След последното нощно дежурство на сутринта малко нещо казано от пациент към него, може да събуди по-остра реакция. Трябва да се работи двупосочно - лекарите да изпълняват своя дълг, да осигурят най-доброто медицинско обслужване  за пациента и в същото време пациентите да не пречат. И двата пъти няма да стане бързо в никакъв случай твърдо заяви Мирослав Ненков.
Още във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up