Сряда, Декември 02, 2020

Чл. 4 ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Висшия съвет по фармация се изменя така, че състава на съвета да се допълни с един нов член - представител на Българската асоциация на помощник-фармацевтите.  

16те  представители, а именно петима избрани от министъра, петима от Българския фармацевтичен съюз, двама от НЗОК, новопостъпилият от БАПФ и представителите на фармацевтичните факултети на медицинските висши училища, все още могат да се възползват от Неизменението на заключението на Чл. 4 ал. 1, което  гласи "Министърът на здравеопазването е председател на съвета без право на глас." Може би, за да ни заблуди.

Наредба № 4 от 2009 г. за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, се изменя, но е все така любезно предложена за обществена дискусия.
Създават се чл 23а , 23 б и 23 в, които касаят реимбурсирането на домашно лечение и случаите на издаване на протокол за пълно или частично заплащане от НЗОК на скъпоструващи лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели.

Подробностите са ТУК

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up