Сряда, Септември 30, 2020
МВР започна да затваря аптеки

Вече има затворена аптека в столицата заради проверките на МВР и прокуратурата дали в аптеките се продават лекарства без рецепта.
Други аптеки затвориха временно, заради проверките, съобщи вътрешният министър Младен Маринов в интервю пред „Хоризонт“. „Имаше единични случаи на аптеки, които слагаха бележки, че заради проверките са ангажирани и няма да работят. Това според мен е вид спекула в тази ситуация, защото проверките не би следвало и не пречат на нормалното функциониране на аптеките“, каза той.

Проверките на МВР по аптеките са репресия спрямо колегите ми, които са готови да затворят, каза пред "Хоризонт" председателят на Асоциацията на аптекарите в България Николай Костов.
Няма как пациентите да имат винаги рецепта, защото достъпът до личните лекари в момента е затруднен, коментира още той:
"Точно в този момент, когато всички са безкрайно натоварени, изнервени, изморени, само проверки ни липсваха. И някои от колегите искат да затварят аптеки, други искат да протестират, защото чувстват, че това е несправедливо. Как в момента нашите пациенти да имат рецепти, когато не могат да ходят при лекари? Тези проверки целят да накарат фармацевтите да не ви дават лекарства, от които имате нужда, които сте пили цял живот едва ли не. Защото никой не си купува лекарство за кръвно, защото ей така му е хрумнало".

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up