Петък, Юли 19, 2019

Болници

darenie

 

 

 

Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ получи дарение линейка от Малтийския орден в България.

Щедрият подарък е дело на Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта.

Тържественият ритуал пред главния вход на болницата започна с освещаване на линейката от отец Лъчезар от храма „Покров Богородичен“.

Той благослови и се помоли за здравето на всички, ползващи линейката – болни и здравни специалисти.

УМБАЛ „Св. Марина“ ще отбележи патронния си празник днес, съобщиха от Медицински университет – Варна. Днес е празника на св. велико мъченица Марина. Тържественото отбелязване ще се проведе в парка пред южния вход на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна от 17.00 часа.

Най-модерните технологии в сферата на хемодиализта са вече в Бургас.
Този юли в града отваря врати специализиран медицински център NephroLife.
Откриването на клиниката ще бъде то 12.00 часа на 19 юли.

Mинистърът на здравеопазването  подписа решение за откриване на обществена поръчка за изграждане на Национална многопрофилна детска болница.

Крайният срок за подаване на офертите е до 20.08.2019 г., 17.30 часа, в деловодството на здравното министерство. Отварянето на постъпилите предложения ще се състои на следващия ден – 21.08.2019 г. в сградата на МЗ.

Здравното министерство получи писмо от Специализираната болница за детска церебрална парализа (СБРДЦП "Света София").
От лечебното заведение алармират, че нямат средства дза ремонт на високоспециализираните роботи за рехабилитация, които са се повредили.
От болницата настояват да се увеличи цената на клиничната пътека за детска церебрална парализа, каза пред БНР доц. Иван Чавдаров, директор на лечебното заведение.

За една година в Сектора по инванзивна кардиология в смолянската болница са преминали над 1415 пациенти, а в България лаборатория с над 1000 пациента на година се води за много сериозно работеща. Това каза д-р Николай Илиев на пресконференция по повод една година от откриването на Сектора. Доктор Илиев е един от двамата инванзивни кардиолози в Смолян. "Аз съм от този град и отдавна си давам сметка, колко необходима беше структурата за хората, които живеят тук и благодаря на д-р Даниела Дариткова, на директора на болницата д-р Даракчиев, на общината и областта, които подкрепиха инициативата. Успяхме да помогнем на страшно много хора, каккто и на млади хора в активна работна възраст, които след месец се връщат на работа и са пълноценни и активни.

 „В родилното отделение колегите дават живот на бебетата, а ние се борим за него”. С тези думи началникът на отделението по неонатология на МБАЛ “Света Анна - Варна” д-р Миглена Маринова даде началото на вълнуващ празник по случай 10-ия рожден ден на сектора за обгрижване на най-малките пациенти в спешната болница на Североизточна България.
Създаденото през 2009 г отделение по неонатология посрещна празника с успешно обгрижени почти 18 000 бебета, от които 686 - недоносени.

Кампания за безплатни прегледи стартира в Медицински център „Свети Пантелеймон“, съобщава д-р Константин Сапунджиев, управител на МБАЛ „Свети Пантелеймон“-Пловдив.

Целта на инициативата е превенция и диагностика на хирургичните и гастроентерологичните заболявания.

 Новата здравна инвестиция в Плевен, за която Общинския съвет даде съгласия за терен, ще бъде пореден плюс за града ни, коментира за радио Фокус Мартин Митев, председател на Общински съвет- Плевен, по повод изграждането на крило за лечение на онкологични болести и кампус за специализанти към Многопрофилната болница за активно лечение " Сърце и мозък" в Плевен.

Log in or Sign up