Вторник, Май 26, 2020

boln koridorИнициативен комитет от медици и служители от Специализираната болница по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" в София ще се срещне с министъра на здравеопазването в 13 часа, за да представи проблемите на болницата. Ако не се стигне до решение, медиците готвят протест пред болницата в четвъртък от 11 часа, съобщи БНР.

От болницата обявиха петиция с три искания, които според протестиращите отразяват основните проблеми на лечебното заведение и съдържат предложения за решението им.

 

На първо място медиците настояват за специален статут на Детската болница и финансиране, което да не налага тя да бъде търговско дружество. Според тях по този начин лечебното заведения няма да бъде зависимо от Здравната каса, ще има възможност за модернизиране на апаратурата и най-вече диагностична и терапевтична свобода.

Второто искане е за отпадане на лимитите при хоспитализациите на децата. Така ще се спре връщането на болни, на които е необходимо болнично лечение, ще бъде намалено на времето на изчакване за планов прием.

Третото искане, посочено в петицията, е достойно заплащане на труда на персонала.

„Освен адекватно заплащане на наличните специалисти, ще има възможност да се привлекат нови и способни хора, с което да се повиши качеството на медицинската услуга“, категорични са от Детската болница.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up