Вторник, Май 26, 2020

boln koridorНа последното си заседание общинските съветници от Комисията по здравеопазването към Община Варна взеха решение да се пристъпи към обстоен експертен анализ за състоянието на Очната болница, който трябва да бъде готов в най-кратки срокове, съобщи БНР. Екип от експерти, посочени от Община Варна и Медицинския университет ще направят одит и оценка на сградата и на земята под нея. Те трябва да определят също колко средства са необходими за цялостен ремонт на болницата, за да придобие тя нов облик и да стане привлекателна за пациентите. На базата на този анализ ще се вземе решение какви стъпки ще бъдат предприети в бъдеще за статута и развитието на лечебното заведение.

Според доклада на новия управител проф. Христина Групчева причините за тежката ситуация се коренят в намаляването на оборотите по клиничните пътеки с 25%, напускането на водещи специалисти и недобрата организация на работа.

 Проф. Групчева изрази мнение, че ще са необходими минимум 5 млн. лв. за обновяването на сградата, в която се обучават и студенти от Медицинския университет. Според нея е много важно също така да се организира Медицински съвет, какъвто не е правен от 7 години, да се покрият дълговете към доставчици и да бъде закупена нова апаратура.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up