Сряда, Септември 23, 2020

 „В родилното отделение колегите дават живот на бебетата, а ние се борим за него”. С тези думи началникът на отделението по неонатология на МБАЛ “Света Анна - Варна” д-р Миглена Маринова даде началото на вълнуващ празник по случай 10-ия рожден ден на сектора за обгрижване на най-малките пациенти в спешната болница на Североизточна България.
Създаденото през 2009 г отделение по неонатология посрещна празника с успешно обгрижени почти 18 000 бебета, от които 686 - недоносени.

991 ratio otdelenieto po neonatologiia v mbal sveta anna varna otpraznuva 10

Само от началото на 2019-а новородените са 736.

Акушер-гинеколог от Варна стана първи в класацията „Достойните лекари“

През последните три години отделението разполага и с интензивен сектор, в който се прилагат високотехнологични методи на лечение и най-висшият пилотаж в неонатологията - апаратна вентилация с приложение на сърфактант-терапия.

Пред ръководството на болницата в лицето на изпълнителния директор д-р Красимир Петров, председателя на ПК по здравеопазване в Общинския съвет на Варна доц. Антоанета Цветкова, лекари, сестри, акушерки и малки пациенти на отделението д-р Маринова с благодарност награди с почетни грамоти доайена в неонатологията д-р Иванка Стоянова, д-р Мариянка Димова, първата старша сестра на отделението Савова, акушерката Антоанета Трендафилова и домакинът на отделението Хубавинка Вълчева.
На рожден ден - с торта и много подаръци, бяха зарадвани малките пациенти на отделението, доведени от благодарните родители.

По-рано тази година в кампанията за „Болница на 2019 година“ бе избрана именно МБАЛ ”Света Анна - Варна”

991 ratio otdelenieto po neonatologiia v mbal sveta anna varna otpraznuva 10 1

снимка: МБАЛ Света Анна Варна

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up