Четвъртък, Май 28, 2020

Тримата лекари от Отделението по неврология във МБАЛ-Видин са напуснали болницата след изтичане на едномесечното им предизвестие, в резултат на протестните действия в защита на достойни заплати и адекватни условия на труд.

„В момента в отделението има двама лекари, които обаче са без специалност. Единият работи нощна, а другият дневна смяна. Те могат да приемат, могат да лекуват пациентите, но не и да ги изписват. По изискванията, пациентите се изписват само от специалист. Сега те ще бъдат изписани, защото не може да се удължава престоя им до безкрайност, но лечението им ще остане за сметка на болницата, ако специалист не дойде“, каза старшата сестра на отделението Даниела Милова.

За момента има шестима пациенти в отделението.

„При нас идват много тежки инсулти, за които транспорта може да е фатален“, каза още Милова.

Старшата сестра коментира и писмо на зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева до директорите на областните болници, с което се иска те да командироват лекари и сестри във Видин след 28 септември.

„Не знам откъде ще се намерят такива специалисти, като те недостигат във всички болници“, каза тя.

Милова допълни, че най-вероятно и медицинските сестри ще изпълнят намерението си да напуснат болницата във Видин в края на септември.

„Причините са много – ниската заплата, многото часове работа, защото всички работим по съвместителство или на още едно място. И пациентите са недоволни, и персоналът не си върши добре работата“, каза Милова.

По думите й заплатите на медицинските специалисти в болницата във Видин са 580 лв., а директорът на лечебното заведение е бил категоричен, че увеличение нямало да има, тъй като нямало откъде да дойдат парите за него.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up