Неделя, Август 09, 2020
Не било взрив, било пожар

Вътрешният министър Младен Маринов коментира инцидента в столичната болница „Пирогов” в кулоарите на парламента. „Няма взрив, няма и стена, която да е разрушена, има напукана. Най-вероятно първо е започнало горене, след което се е чуло нещо като пукот от високата температура”, каза той пред журналисти.
Маринов потвърди, че разследващите работят и по версията, че инцидентът е възникнал заради запалена цигара. „Трябва да видим откъде е тръгнала искрата“, заяви той и каза, че е необходимо да се изчака излизането на експертизите.

Така близо една седмица след инцидента ни казаха това, което би трябвало да се е знаело и веднага след него. Няма никакъв взрив, има пожар в една от стаите на вътрешното отделение. В нея е имало двама болни, които са загинали в пожара. Останалата част от отделението е непокътната.

На фона на признанието на вътрешния министър, че става дума за обикновен пожар, тезата за проявения героизъм от медици, огнеборци, полицаи и други някак избледнява.

Медиите ни съобщават:
„На място идват 12 пожарни, над 30 полицаи, няколко линейки и половин час по-късно пожарът е потушен.”

Дванадесет пожарни автомобила и 4 линейки!!! Стига бе хора, къде успяхте да паркирате пред прозореца на горящата стая? (добре, че поне не вдигнахте и хеликоптера)
Двама министри и шефа на националната пожарна, се курдисани рано-рано пред камерите на всички новинарски телевизии и с възхищение говореха за героизма, себеотрицанието и жертвоготовността. Изпратиха се благодарствени писма.

Главния прокурор, да не остане назад, разпореди разследването да се води от националното следствие.

Не знаем колко пожарни има в София, ама нищо чудно това да са били всичките.

Е, оказва се, че това не е терористичен акт, национална трагедия или пробив в националната сигурност. Прилича повече на битов инцидент. Един пожарогасител щеше да свърши работа.
От всичките изявления не разбрахме дали е имало наличен.

Разбрахме, че сме напълно неподготвени да реагираме адекватно.
Това, последното май си го знаехме и преди. Мнозина обаче не знаеха, че кислородът нито гори, нито избухва.

Одобрявате ли смяната на здравния министър?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up