Вторник, Септември 22, 2020
Психолози и аниматори влизат в Педиатрията

Екип от специалисти на фондация „ За Нашите Деца" ще работи заедно с медиците от "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев". Аниматори и детски психолози ще са на разположение на малките пациенти и на техните родители.
В Педиатрията в столицата на нито едно дете болничния престой няма да е досаден и неприятен.

За това са се погрижили детски психолози и анимотори, които ще провеждат както индивидуални, така и групови занимания. Така за всеки малчуган, според състоянието му е предвидено участие в музикотерапия, арт работилници или арт ателие. Целта на специалистите от ЦОП „Св. София" е да подобрят психо-емоционалното състояние на децата, както и да намалят ефекта от дългия болничен престой.
Дейностите ще се осъществяват в рамките на споразумение за предоставяне на интегрирани здравно-социални и образователни услуги за деца от 0-7г., което беше подписано между Център за обществена подкрепа „Св. София" и "Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев" ЕАД - София. Освен това родителите ще имат възможност за индивидуални консултации с психолог, а при необходимост той ще помогне и на цялото семейство.
За родителите са предвидени групови обучения, курсове и дискусии, които ще се състоят на територията на здравното заведение. Фокусът на работа на екипа от ЦОП „Св. София" пък ще бъде върху децата с увреждания и тежки заболявания, чиито семейства се нуждаят от подкрепа, както и децата, настанени за лечение в болничното заведение, които нямат интензивен контакт с родителите си.

Иточник: clinica.bg

 

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up