Неделя, Септември 27, 2020
130 легла ще има новата детската болница в Бургас

 

Бъдещата Университетска детска болница ще разполага със Спешен център и високотехнологично оборудване и ще обедини всички педиатрични специалности на едно място. Това ще даде възможност за комплексно лечение на децата не само от община Бургас, а и от цяла Източна България. Предвижда се лечебното заведение да разполага със 130 легла и спешна структура.

 

В болницата ще се осъществява диагностика и лечение на заболявания и болестни процеси, рехабилитация, диагностика и консултации, поискани от лекар от друго лечебно заведение, диспансеризация, а така също и ще се развива учебна и научна дейност, допълват от Община Бургас.

Предвижда се в лечебното заведение ще бъдат разкрити няколко отделения, поясняват оттам: педиатрия, пулмология, гастроентерология, ендокринология и болести на обмяната, офталмология, ушно-носно-гърлени болести, алергология, дерматология, физикална и рехабилитационна медицина, анестезиология и интензивно лечение, образна диагностика, клинична лаборатория, микробиология и спешна медицина. - Това съобщиха от Община Бургас след като кметът на Бургас Димитър Николов внесе в Общинския съвет предложение за промяна на подробния устройствен план, с което се отрежда терен за изграждане на специализирана многопрофилна детска болница в Бургас. Избраното място е в непосредствена близост до УМБАЛ – Бургас, уточниха още от общината.

"Осигуряването на терена е първата важна стъпка. Следващата ще бъде изготвянето на технически проект. Предвиждаме новата Детска болница да има топла връзка с УМБАЛ Бургас, по подобие на тази между ОУ "Коджакафалията" и сградата на Природо-математическата гимназия "Раковски". Избраното място е комуникативно и лесно за транспортно обслужване", коментира кметът Димитър Николов.

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    гост · преди 7 месеца
    Нямат право, защото Националната здравна карта не позволява строеж на нови болници, а законът забранява на НЗОК да сключва договори с тях, дори да са построени.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Др · преди 7 месеца
    И кой ще работи там? Или е важно да осъществим поредната мегаломанщина.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up