Неделя, Септември 27, 2020
"Всички софийски болници да са в готовност"

От днес 26. Юни, всички болници за активно лечение на територията на гр. София, трябва да имат готовност да приемат и лекуват пациенти с доказана коронавирусна инфекция без да ги пренасочват. В заповедта  на Столична районна здравна инспекция, правят впечатление изискванията към болниците, които са ограничени единствено до това да имат разкрито отделение по интензивно лечение.

Така например в списъка на лечебните заведения, които ще лекуват Ковид -19 попада Столична болница по активно лечение по ортопедия, травматология и спортна медицина, Национална кардиологична болница или Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания и тн. zapoved
Заповедта за готовност да се приемат и лекуват Ковид-пациенти без да се пренасочват влиза в сила от днес, петък, но не е взето предвид, кои от всички болници за активно лечение имат сключен договор с НЗОК за лечение по клиничната пътека покриващи заболяването, както и дали разполагат с необходимите за това специалисти за да сключат такъв договор.

Заповедта противореччи и на заповедта на Минситър Анааниев от 27 март 2020г., с която се определят лечебните заведения, които ще приемат пациенти с коронавирусна инфекция, тъй като в нея болниците са разделени на такива, които ще приемат леки и такива, които ще приемт тежки случаи според възможностите им. 
В началото на май Националния оперативен щаб определи няколко столични болници, които да примат и лекуват пациентите с доказан коронавирус, преди два дни една от тях, УМБАЛ Св. Анна съобщи, че временно спира да приема пациенти по тов направление, поради изчерпване на капацитета.

 

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up