Неделя, Януари 17, 2021
УМБАЛ "Св. Георги": Починалите пациенти са чакали на тротоара, защото случаят им бил по-тежък

От УМБАЛ Св. Георги Пловдив съобщиха, че двамата пациенти, които снощи починаха на тротоара ред лечебното заведение са останали да изчакат, защото случаят им е бил по-тежък от този, на пациента който е приет веднага.
Според ръководството единият пациент е бил с тежка бъбречна недостатъчност и затова е било необходимо спешно да бъде направена хемодиализа, но са оставени да чакат някой да ги качи по стълбите.

Според роднините пациентите са чакали повече от два часа, според болницата става въпрос за 30-40 минути, а причината е, че не е изчистена логистиката.
Съпругата разказа, че по пътя между вторият и третият на пациента му е свършила бутилката с кислород и той е оставен да чака 20 минути между етажите без да му е даден друг кислород, защото няма преносими бутилки.

Единият пациент умира по-малко от час след като е приет, а другият няколко часа по-късно. 


141 са леглата за пациенти с Ковид, като лечебното заведение разполага и с допълнителни легла за пациенти с други заболявания, дали положителна проба за Ковид. Ръководителят на болницата, съобщи, че има достатъчно персонал, който е бил уведомен, че трябва да приемат пациентите. Леглата, обаче в инфекциозна клиника предназначени за съмнителни случаи са недостатъчни.
„Да се носи вина за смъртни случаи е много сложно“ – заявиха от лечебното заведение и те първа ще се установява дали има виновни.  Чакат се обясненията на медицинският персонал, който се бил на смяна.

Очаква се по темата да даде изявление и Министърът на здравеопазването.

 

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Ще се ваксинирате ли за Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up