Събота, Юли 11, 2020

19Бившият министър на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и бившият директор на „Пирогов” доц. Спас Спасков коментираха пред Bulgaria ON AIR проверките на прокуратурата за безстопанственост в 7 лечебни заведения. Прокуратурата влезе в "Пирогов" и в още 6 болници в страната. Причината за проверките е безстопанственост в управлението, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, а здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че има оздравителен план за най-голямата спешна болница „Пирогов”.

"Той няма какво друго да каже. Както се използва в бокса - той е в нокдаун... притеснен е", отбеляза проф. Гайдарски.
"Освен изброените 7, трябва да влязат още поне 10 други болници, които яко източват НЗОК", категоричен бе той и отбеляза, че ако е здравен министър е щял да назове кои са те.
Бившият министър на здравеопазването разказа, че когато е бил на този пост, бордовете и директорите на 15 болници в страната са били сменени. Така от 159 млн. лева просрочени задължения, в рамките на 3 години дълговете спаднали до 40 млн.
"Почти 4 пъти намалихме парите без да се е почувствало нещо откъм лишаване на средства в бюджета", подчерта той.
„В момента, в който се направи силен натиск за мощно понижаването на разходите, автоматично идва проблемът с протестите”, коментира редицата протести в "Пирогов" и работата в лечебното заведение доц. Спасков.
Той разясни, че при ограничаването на разходите неминуемо се закачат и заплатите, и най-качествените продукти, с които да се работи, което води до недоволство на персонала и идва въпросът в коя посока да се върви.
Вижте повече подробности във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up