Събота, Юли 11, 2020

sbdlrp pernikНационалната агенция за приходите (НАП) е обявила за продан сградата на Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Венцислав Чунов, цитиран от БТА. Сградата се продава заради задължения към данъчните за 430 000 лева. Търгът е насрочен за 18 декември при първоначална цена 4 934 762 лева.
„Търся логика в това решение на НАП, но не я намирам. Интересното е, че сградата се обявява на търг след като започнахме да изплащаме задълженията си", каза д-р Чунов. По думите му през последните три месеца, всички пари по линия на здравната каса отивали за погасяване на дълга.
"Пускам уведомителни писма и тръгвам по всички институции. Писах във Facebook и до премиера", заяви управителят. Болницата е наследник на бившия Профилакториум, построен през 1959 г. от мината като от 1970 до 1990 г. е била база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация - Овча Купел, София. Тя се намира в полите на планината Голо бърдо, трикорпусна е със застроена площ 2 856 кв.м. В момента болницата е ЕООД със 100 процента общинска собственост.

Болницата има договор с НЗОК по 8 клинични пътеки, всички за рехабилитация и физикална терапия. Реконструирани са 54 болнични стаи, всяка от тях със собствен санитарен възел, с по две или три легла в стая с телевизор. В дванадесет от болничните стаи, санитарните възли са пригодени за самообслужване от инвалиди в инвалидни колички.
Има разкрита физиотерапия (електро, светло, инхалационно лечение, лазер, торфолечение), водолечение разполагащо с всички необходими съоръжения, три кинезитерапевтични салона (по един за всяко клинично отделение).
Персонала на болницата е оптимален. В заведението работят 13 лекари с признати една и две специалности, психолог-логопед, кинезитерапевти с магистърска степен на образование, магистър-фармацевт, мед. сестри, рехабилитатори и помощен персонал. Осъществява се 24-часово лекарско наблюдение на лекуващите се пациенти.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up