Вторник, Юли 07, 2020

agresiqСкандален случай в Дупница  показа ,,Тази сутрин’’ на БТВ. Близки на 82-годишна жена подадоха жалба срещу лекар на общинската болница, който ги  ругал и изгонил от лечебното заведение.

Репортер  на БТВ се срещна с възрастната жена и семейството й в болницата в Дупница.

Провокирана от непристойното поведение на медика, внучката пуска в социалните мрежи клип и  поиска лекарят да се извини или да бъде уволнен.

 

Тя твърди, че д-р Апостолов се държал лошо и искал да ги изгони, но взема мерки, като прави клипа, за да покаже по думите й – какво се случва в болницата в Дупница.

,,По закон той каза, че няма право да я доведем в болницата, защото не са минали 30 дни, откакто е изписана. Използва обаче обиди и грозен език’’- разказа случая внучката.

,,Най- много ме обиди, че лекар използва този език. В живота си най-много съм обичала учителя и лекаря. Учителят създава човека, а лекарят поддържа живота на хората’’-каза засегната възрастна жена.

Екипът на БТВ прави опит да се свърже с д-р Апостолов , но без успех. Началникът на отделение в лечебното заведение  каза, че постъпката е осъдителна и никой не може да адмирира подобно поведение  и отношение към пациент. Предвижда се наказание за д-р Апостолов.

Внучката на наруганата пациентка смята да напише жалба до Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил.

Вижте още във видеото: 

 

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up