Неделя, Май 31, 2020
Роботи в борба с коронавируса

Китайската застрахователна компания Ping An, чрез своя отдел Smart Healthcare е разработила система за аудио скрининг, която е помогнала да се открият над 1600 случая на COVID-19 в Китай.

Според изявлението на Ping An, системата е стартирана на 18 февруари и е извършила над 580 000 анкети по телефона в 47 000 домакинства в Ухан. Успешно е идентифицирани над 1600 съмнителни случая на заразяване с COVID-19, които са подадени за проследяване.

 

Като част от усилията си за ограничаване на вируса, властите в Ухан провеждали ежедневни телефонни обаждания с жители на града, като събирали информация за симптоми на заразяване и повишена телесна температура. Един телефонист обаче, не може да извърши повече от 300 телефонни обаждания на ден, а ефективността на такива разговори може да варира в зависимост от опита и преценката на оператора.

Ping An изгражда система за аудио скрининг с капацитет от 3000 робота с изкуствен интелект, работещи едновременно. Всеки робот може да обработва до 500 разговора на ден, или общо всички осъществяват 1,5 милиона телефонни анкети дневно.

Системата на Ping An за откриване на COVID-19, прилага технологията за обработка на естествен език. Системата активира автоматизиран диалог, според предварително програмирани въпроси, може да разбере семантичния смисъл на разговора, да структурира и категоризира резултатите за оценка на риска и да докладва на Агенцията за управление, превенция и контрол на епидемиите, който след това започва детайлно проследяване на хората имащи подозрителни симптоми.

„Предотвратяването и контролирането на епидемия е като състезание с вируса“, ​​каза Джеф Кау, съпредседател и главен стратегически директор на Ping An. „Интелигентната система за аудио скрининг на COVID-19 на Ping An може ефективно да засили капацитета за предотвратяване и контрол на епидемията, което води до по-висока ефективност и по-интелигентно управление. В резултат на това персоналът Агенцията за управление, превенция и контрол на епидемиите може да отдели повече време и усилия за изпълнение на по-важни задачи. "
Източник: insurancebusinessmag.com

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up