Понеделник, Април 06, 2020
КЗК отхвърли жалбата по обществената поръчка за строежа на новата детска болница

Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата срещу консорциум „Детско здраве", който бе определен от здравния министър за победител в конкурса за строеж на Националната детска болница. Жалбата бе подадена от класирания на второ място, консорциум „Детска болница-София".


Комисията за защита на конкуренцията реши, че допуска предварително изпълнение на решението на министъра на здравеопазването за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет изграждане на Детска болница.

Жалбата бе подадена от Консорциум "Детска болница - София", което е обединение между българската "Климатроник", мексиканската "Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ" и испанската "Проес Консулторес". Фирмата бе предложила оферта в размер на 79.5 млн. лв. без ДДС. Като техническият критерий бе покрит с 20 точки. На първо място бе класиран консорциум „Детско здраве". В него са включени компаниите "Главболгарстрой" АД, "ГБС-Пловдив АД" и "Главболгарстрой Интернешънал" АД. Според изискванията на поръчката е необходимо предложението да съдържа оценка в две направления - техническа и финансова. Цената на предложението, с което печели обединението, е 77,8 млн. лв. без ДДС.

 

Одобрявате ли заповедта да се носят маски?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up