Неделя, Септември 27, 2020
Без споразумение за строежа на новата детска болница

Инициативният комитет срещу строежа на Детска болница на територията на "Александровска болница" и работната група към Министерството на здравеопазването не постигнаха споразумение на проведената вчера среща, съобщава БНР


Д-р Бояна Петкова заяви, че ще сезират прокуратурата за обществената поръчка: "Нашите действия за спиране на тази обществена поръчката сигурно ще продължат, като ще включват сигнал към нашата прокуратура и към Европейската прокуратура".
Педиатрите от работната група бяха категорични, че изоставеният от десетилетия груб строеж е годен за Детска болница.
Проф. Иван Литвиненко, началник на Клиниката по детски болести в Педиатрията настоя "максимално бързо да имаме една такава комплексна болница". Той посочи, че "според фирмата, правила обследване, и конструкторът, който е зад гърба ви, тази болница става".
По-рано през деня инженер Лазар Голев, автор на конструктивния проект от 1989 година, защити тезата, че конструкцията на изградената в груб строеж сграда на Научен институт по педиатрия в двора на „Александровска болница“ е напълно пригодена да се използва за строеж на бъдещата Национална детска болница.

Източник: БНР

 

Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up