Сряда, Декември 02, 2020
Назначиха новите заместник-министри на здравеопазването

Здравният министър проф. Костадин Ангелов вече има още двама помощници в борбата с пандемията. Както вече clinica.bg писа, негови зам. министри стават Евгени Григоров и Слави Пачалов. Те са официално назначени днес от премиера Бойко Борисов, съобщиха от МС. Доц. Григоров е фармацевт и икономист и вероятно ще се занимава с лекарствата. Той е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията" от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА).

Притежава образователно-квалификационна степен „магистър" с професионална квалификация „магистър-фармацевт" от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър" по стопанска логистика от УНСС. От 2016 година досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването" в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна.

Инж. Слави Пачалов има опит с болниците и вероятно ще поеме ресора по реорганизацията им в условията на пандемия. Той е магистър по „Трудова медицина и работоспособност" в Медицинския университет в София. От 2017 година досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности. Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 10 дни
    Магистър по трудова медицина и магистър по фармация е това вече ще ни оправи междудругото днес в аптеката жена купи два сиропа от азитромицин защото нямаха таблетки и това без рецепта ами сега да изкупят и АБ сиропи за децата
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up