Петък, Юли 10, 2020

ambulanceЛинейките на Спешна помощ в София вече се движат по-бързо, независимо от натовареното движение и интензивния трафик по столичните улици и булеварди, съобщи сайтът stolica.bg, позовавайки се на информация от Центъра за анализ и управление на трафика при Столична община. 

 Промяната се дължи на усилията на общината да създаде условия за максимално бързо елиминиране на фактора " задръстване" с цел да бъде отворено трасе на линейките, за да могат спешните екипи да достигат до адресите на повикване за по-кратко време.

Тридесет от линейките в София са оборудвани със специални устройства, с които могат да превключат светофарите на зелена светлина, уточняват от общината. В момента, в който автомобилът пусне сирените и сигналните светлини и влезе в специален режим на движение, устройството се задейства автоматично и сигнализира в Центъра за анализ и управление на трафика.

Част от бордовото оборудване е закупено от Столична община, а друга част - от Спешна помощ. С него се улеснява движението на санитарните автомобили и се намалява и времето за придвижването им, защото "линейката трябва първа да пристига на каквото и да било произшествие или инцидент", по думите на директора на центъра инж. Димитър Петров.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up