Четвъртък, Септември 19, 2019

60-годишният Стоян Русков от Пазарджик, в последен стадий на бъбречна недостатъчност и поддържан с хемодиализа, който обяви гладна стачка, заради скандално решение на ТЕЛК-Пазарджик и след подадена жалба към НЕЛК вече има отговор.

За читателите на Право&Здраве г-н Русков сподели, че е получил вест за препоръчано писмо, но когато отива до пощата се оказва, че писмото не е едно, а цели три.

Първото писмо е получено в пощенския пункт на 10 юни, в което съобщават, че жалбата срещу до НЕЛК ще се разглежда на 2 септември. На следващия ден- 11 юни, от НЕЛК пускат второ писмо, с което уведомяват жалбоподателят, че жалбата ще се разглежда на 11 юни. Но Стоян получава и трето писмо, което отново е пуснато на 11 юни и с което получава крайното решение на НЕЛК. В него от комисията постановяват, че г-н Русков е със 100% трайно намалена работоспособност и с право на чужда помощ.

Стоян Русков сподели, че е доволен от развръзката.

Заради скандалното решение на ТЕЛК, Стоян и жена му се принуждават да теглят кредит, за да успеят да преживяват до септември месец, в противен случай той е обречен.

„Здравословно вече съм доста зле...“, сподели той пред Право&Здраве.

Кредитът тегли жена му, защото Стоян няма право, тъй като няма влязло в сила експертно решение на ТЕЛК. Сега следва да погасяват кредита с неговата пенсия.

Припомняме, че Стоян Русков е с 5 байпаса и смесена клапа на сърцето, а крайните му действия бяха провокирани от променените правила за медицинска експертиза на работоспособността, според които хората в състоянието на Русков вече не получават право на чужда помощ.

Снимка: бнт

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up