Неделя, Август 25, 2019

На 69-годишен мъж е извършена мозъчна операция под хипноза, вместо анестезия. Уникалният експеримент е извършен в Италия.

Пиерро де Бернарди е пациентът, който се осмели на подобна демонстрация. Мъжът имал хематом в една от зоните на дясното полукълбо на мозъка. Това се случило, след като пада от мотор.

Част от двигателната функция бива нарушена. За да си възвърне способността да контролира лявата страна на тялото, пациентът се съгласява на операция, по време на която се провежда и експериментът.

По време на операцията хирургът с помощта на хипноза въвежда пациента в състояние, характеризиращо се с усещане за мир и сигурност.

Това помогна на Пиерро да избегне болезнените усещания по време на интервенцията.

Доказва се, че този метод работи "перфектно добре", дори Лекарите от екипа смятат да продължат да го използват и при други операции.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up