Вторник, Януари 26, 2021
Още едно новородено почина без видима причина

Новороденото е починало само два дни след раждането в областната болница Д-р Стамен Илиев в Монтана.
На 23 януари следобед се ражда здраво момченце. Два дни всичко е наред, но през нощта срещу третия нещо се случва и на следващия ден детето е починало.
Младото семейство е от Враца, но майката Изабела Петрова е решила да роди в Монтана, защото е чула много добри неща и отзиви за лекарите в местната болница.
Бременността ѝ е протекла нормално, а неин лекар е бил завеждащият родилното отделение Захари Николов.

Когато получава болки, лекуващият ѝ лекар я изпраща в болницата, където я приемат. Лекарите взимат решение за раждане със секцио, защото няма разкритие.
Бебето се ражда здраво и жизнено с тегло 3500 грама и височина 50 сантиметра. Лекарите не са казали на майката за наличието на никакви здравословни проблеми, а на втория ден Изабела след раждането вижда детето си.
„Как три дена след раждането нашето дете е при здравите деца, а после умира?“, питат близките на опечалените родители и искат да разберат защо детето не е било транспортирано в София, след като се е влошило.
От болницата не съобщават каква е причината за смъртта.
„Твърде рано е за изявления. Сформирана е комисия, която ще проверява случая, включително и дали има отклонения от медицинските норми. Чакат се резултатите от хистологичната експертиза, която ще стане готова след не по-малко от 20 дни“.
Родителите искат да получат справедливост и ако е допусната лекарска грешка, докторите да бъдат лишени от права, за да не навредят на други деца. Те са внесли сигнал в прокуратурата в Монтана.
Това е вторият случай на смърт на новородено при неясни обстоятелства и без видима причина през последния месец.
Видео от репортажа на БТВ:

Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    ЗетаБета · преди 10 месеца
    Е и,къде е следващата статия ,резултати ,анализи,заключения.Още едно нещастно семейство,което е само Нумерология и за пореден път се прави Сензация от Болката на хората!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up