Петък, Септември 25, 2020
НЗОК апелира гражданите да ползват мобилното приложение за оценка на здравните услуги

Като отлични са оценени получените от граждани здрави услуги през юни месец, показват данните от мобилното приложение на НЗОК, съобщиха от Здравната каса. Приложението за оценка на качеството на здравните услуги е достъпно за всеки през мобилен телефон, но все още не е широко използвано, казват още от Касата.

 

През него може да бъде дадена оценка от всички, ползвали услуги в извънболничната, болничната, денталната помощ, както и в аптеките. Приложението не ангажира потребителите със споделяне на лични данни или данни за лечебното заведение, към което са се обърнали за преглед, изследвания, лечение и т.н. Анкетата може да се попълни дори и в метрото, в автобуса – след като пациентът излезе от контакт с лечебното заведение.

64% от включилите се до момента, чрез рубриката на приложението „Обратна връзка“, дават отлична оценка на здравните услуги, които са ползвали. На първо място сред тях са аптеките, следвани от общопрактикуващите лекари, денталните лекари, болниците и лекарите специалисти.

Най-голям е броят на гражданите, използвали приложението в София, следвани от тези в Шумен, Габрово, Стара Загора и Пловдив. Интересна подробност е, че то е използвано най-активно в часовете между 13 и 18, както и между 21 и 23 часа. Далите оценка добър на получените от тях здравни услуги е 18%, толкова е и процентът на недоволните.

"НЗОК апелира за по-голяма активност от страна на гражданите, тъй като обратната връзка с тях е от особена важност в стремежа й да подобри качеството на предоставяните здравни дейности. Приложението ще даде възможност да се покажат проблемните места при оказване на медицинска помощ и да се предприемат необходимите мерки за тяхното коригиране", казват от Касата.

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up