Неделя, Ноември 29, 2020
Почина и Ава Вакльова

Медицинската сестра Ава Вакльова загуби битката с КОВИД-19 днес сутринта в Пирогов. Това съобщи за clinica.bg директорът на спешната болница - проф. Асен Балтов. Само преди дни болестта отне живота на сина й - д-р Емил Вакльов, и на съпруга й - д-р Муса Вакльов.
21 дни се бреха за живота на жената лекарите от Пирогов.

Тя беше първия доказан случай с КОВИД в семейство Вакльови и беше в най-тежко състояние. "През цялото време беше интубирана", каза проф. Балтов. Семейство Вакльови вероятно се е заразило с КОВИД в шивашки цех в Разлог, където беше пламнала инфекцията. И тримата му членове бяха докарани в Пирогов в рамките на седмица. Първоначално семейството е лекувано няколко дни в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград.

След като медиците там установили, че състоянието на пациентите се влошава въпреки грижите им, ги привело в спешната болница в София. Въпреки усилията на колегите им, тримата медици починаха. Пръв изгуби битката с коронавируса общопрактикуващият лекар от село Бабяк д-р Муса Вакльов. Това стана на 23 август. Пет дни по-късно, на 28-ми си отиде и неговият син, кардиологът д-р Емил Вакльов. И лекари, и пациенти скърбят за тях. Поклон пред паметта им!

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    АКОЭ · преди 2 месеца
    ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ Е ЛИПСАТА НА АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ В ПЪРВИТЕ ДВА ДЕНА ОТ НАВЛИЗАНЕТО НА ВИРУСА В ОРГАНИЗМЪТ. ВСЕКИ ЗАВЪРШИЛ МЕДИЦИНА ЗНАЕ, ЧЕ ТОВА Е РАЗКОВНИЧЕТО ДА УСПЕХ ПИ РПОВЕЧЕТО ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ.ТОВА ЗНАЧИ ДИАГНОЗА ЯСНА И ТОЧНА НА ПЪРВИЯ ДЕН И ЛЕЧЕНИЕ СПЕЦИФИЧНО ИЛИ АНТИВИРАЛНО ВЕДНАГА.НИТО ЕДНОТО НИТО ДРУГОТО ГО ИМА.БОГ ДА ПРОСТИ ЕДНО МЕДИЦИНСКО СЕМЕЙСТВО.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up