Неделя, Юли 21, 2019

ambulanceМедиците от ЦСМП в Русе преминават на 7-часов работен ден. Това съобщи зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, цитиран от dariknews.bg след проведена спешна среща в центъра. След разговорите на персонала с д-р Пенков, русенските медици са оттеглили подадените оставки. Така стана ясно, че и последните 21 служители от първоначално подалите заявления за напускане от спешния център ще ги оттеглят. Припомняме, напрежението в ЦСМП ескалира през последните дни, тъй като работещите в него първоначално не желаеха да приемат новоназначения директор д-р Иванка Маринова.  

От 1 май работното време на медиците в Спешна помощ – Русе ще бъде намалено от 8 на 7 часа. Вече са взети необходимите мерки за промяната от новия директор на центъра, коментира зам.министър Бойко Пенков. По думите му Русе е последният център в страната, който все още не е преминал на 7-часов работен ден.

На среща с русенските спешни медици са обсъдени наболели проблеми, сред които агресията над екипите, въвеждането на ново оборудване, кариерното развитие и привличането на млади специалисти. По отношение на увеличението на заплатите в сектора, зам.министърът обясни, че в последните три години заплатите в Спешна помощ са увеличавани всяка година с по 10%. и допълни, че и догодина също е заложено увеличение.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up