Понеделник, Януари 27, 2020

radoslavovПодкрепяме всяко искане за увеличение на възнаграждението, но не подкрепяме формата на ежедневен протест, обявен от медицинските сестри. Виждаме желание за решаване на проблемите в здравеопазването, но не виждаме промяна в начина на финансиране“. Това каза пред БНР д-р Пламен Радославов, заместник-председател на Федерация на синдикатите в здравеопазването. „Надяваме се да направим общи правила за формиране на възнагражденията в общинските и в държавните болници. Ще настояваме непрекъснато за нов модел на финансиране в здравеопазването“, допълни д-р Радославов в предаването „Преди всички“. Според д-р Пламен Радославов е неприемлива съществуващата драстична разлика във възнагражденията на един и същи персонал в лечебните заведения и трябва повече справедливост: „Искаме ясни правила при формирането на допълнителното материално стимулиране, защото там се крие разковничето, най-вероятно. /.../ Необходима е ревизия на разпределението на парите в самите лечебни заведения.

В част от тях няма приходи, защото няма дейност. Трябва да се види дали е необходима тази дейност - където има раждане веднъж в седмицата, например. Трябва да се разгледа структурата на лечебните заведения. Трябва да се види кое е полезно за обществото. Тези болници не са направени, за да съществуват, те трябва да бъдат полезни за хората, които обитават съответния регион, а не да бъдат опасни“. Д-р Радославов коментира, че всички, които се опитват да яхнат в момента протеста, са били в управлението и са участвали във формирането на здравни политики и не сме виждали преодоляване на проблемите. За проблема с недостига на медицински сестри в сектора д-р Пламен Радославов подчерта, че първо трябва да бъде решен проблемът с демографската криза. Според него полезен ход е и да се върнат напусналите страната ни медицински специалисти. 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Т.Т. · преди 9 месеца
  Като ни писне, па като напишем една колективна жалба до европейския синдикат. Па като се отворят едни темии....ще им стане тясно около врата. То е тръгнало на упадък ама сестрите ще ви сложим в ред. До гуша ни дойде.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Petrov · преди 9 месеца
  Знаете ли господине в колко болници в Бг няма ДМС?....Затова са и исканията на проф.по здравни грижи. Тези тъй наречени кл.пътеки, за които всички сте се хванали "като удавници за сламка" /А ВИЕ ДОБРЕ ЗНАЕТЕ ЗАЩО...НАЛИ?/ се превърнаха не само в разковничето, чрез което се точат пари които даржавата непрекъснато налива, но и в БУЛЕВАРД по който се изпраща пациентът "лекуван -НЕДОЛЕКУВАН" и ОТ КОЙТО БУЛЕВАРД ВРЪЩАНЕ НЯМА!!!!!!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  тая · преди 9 месеца
  защо ?напусналите няма да се върнат!дори и младите мед.сестри ще напуснат!защо ли?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Маги · преди 10 месеца
  Този живее в друг свят не в България умишлено прокудиха колегите в чужбина и сега ще ги връщат с жълти стотинки. Не се ли срамуват такива хора да говорят така когато една сестра в спешно отделение взема 600 лв. това е престъпление.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Стайкова · преди 10 месеца
  Как ще ги върнат? С мизерни те заплати ще ги привлечат, може би?
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Andonov · преди 10 месеца
  Бахти и малоумника... "първо трябва да бъде решен проблемът с демографската криза", "полезен ход е и да се върнат напусналите страната ни медицински специалисти" ... демек никога!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up