Неделя, Август 18, 2019

nurses protest2Протестиращите медицински специалисти изпратиха декларация за разграничаване от действията на съсловната организация Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и синдикатите. В декларацията се казва следното:

Заявяваме, че водените протести и преговори се провеждат без участието на БАПЗГ и синдикатите и категоричното се разграничаваме от действията и позицията на БАПЗГ.
На протестите ясно сме заявили че сваляме доверието си от УС на БАПЗГ като защитник на правата на медицинските специалисти.

Организацията, която се смята за легитимна да представлява съсловията ни се опитва да се включи с действия, които не са съгласувани с Координационния комитет на протеста.
БАПЗГ в различни градове на страната, чрез регионалните си структури въвежда подписка в подкрепа на протеста, която да внесе в Министерски съвет и МЗ.
С този акт БАПЗГ отново заблуждава медицинските специалисти и обществеността и институциите че имат отношение към проблемите в различните професионални съсловния и е опит отново да се намеси в преговорите по исканията поставени на протестите ни.
за нас това са сигнали за задкулисни преговори и корупционни механизми, на които категорично се противопоставяме.

Заявяваме категорично, че няма да участваме в разговори и срещи, в които има представители на посочената организация.

Настояваме за внасяне на предложение за промяна в Закона за съсловните организации и признаването на самостоятелни и независими професионално-съсловни организации на Сестри, Акушерки, Фелдшери/Лекарски асистенти и Кинезитерапевти и рехабилитатори.

Декларацията е подписана от:
Координационен комитет на протеста на медицинските сестри;
Алианс на българските акушерки;
Сдружение на фелдшерите / лекарски асистенти;
Асоциация на физиотерапевтите в България.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up