Четвъртък, Септември 19, 2019

Над сто медицински сестри, рентгенолози и лаборанти, както и шестима лекари, от които двама завеждащи отделения обявиха оставките си във видинската болница.
Крайната мярка е резултат от продължителното унизително заплащане, недостига на кадри и условията на работа в болницата.

Медиците твърдят, че решението им е подпомогнато от срещите между ръкоовдството на болницата и здравния министър Кирил Ананиев, тъй като изводът от тях е, че решенията са изчерпани.

protest medici vidinМинистър Аниев обяви, че би имало средства ако болниците си ги заработят, като обслужват повече пациенти.
Ако това не станело, можело да се мисли за окрупняване на болниците в Северозападна България.

Изминаха месеци от протестите на медицинските сестри.
Министерство на здравеопазването старателно изгради нова Методика за удволетворяване исканията на протестиращите.

От Право&Здраве ще продължаваме да следим изводите от турнето на Ананиев из родината.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up