Неделя, Август 09, 2020

Битката за достойно заплащане и адекватни условия на труд продължава седми месец. Вчера бяха подадени колективите оставки на медицински сестри от столичната Токуда, а малко по-късно ги последваха  и заявленията за напускане  на сестрите от детското отделение в карловката МБАЛ  "д-р Кирил Попов" .

По повод подадените колективни оставки на 21 медицински сестри в Централна реанимация на болница "Токуда" и на сестри от детското отделение в Карловската болница министър Ананиев обяви, че ще търси среща с ръководствата им, предава БНР :

 

"Притеснителен е фактът, че наистина са подали колективна оставка. Въпросът е дали всички сестри са подали оставки или част от тях - информацията е малко разнопосочна. Колкото и да са, е притеснително от гледна точка на това, че това е една от големите болници в София и в България и от там преминават хиляди български граждани. Имам намерението утре или в понеделник да поканя ръководството на болницата, за да разбера какви са истинските причини. С директора на Карловската болница също съм дал заявка да се видим, макар че тя е общинска болница, но така или иначе е част от здравната система. Има проблем там, но искам да го чуя лично от него".

Ананиев коментира също, че до края на месеца ще има анализ за това дали медицинските сестри в страната са получили увеличение на работните си заплати, за което министерството преди месеци осигури допълнителни средства.

Междувременно от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи подкрепиха колегите си, подали колектвни оставки, и в открито писмо до министъра на здравеопазването изразиха възмущение от случващото се вече месеци наред в сектора и нестихващите протести в страната.

Одобрявате ли смяната на здравния министър?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    провинциален лекар · преди 10 месеца
    Г-жо Костова, вероятно е помислено за детето, уверявам Ви. Не може, обаче, дълго време да се експлоатира съвестта и отговорността на хора превърнали се в заложници на естеството на образованието си и разкъсвани между морална отговорност и нормални житейски стремежи и желания присъщи на всички ни, вероятно и на Вас.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    ЙОРДАНКА КОСТОВА · преди 10 месеца
    ДНЕС ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ОПЕРИРАНО ДЕТЕ В ТОКУДА ПИТАМ ,КОЙ ЩЕ СЕ ГРЖИ ЗА НЕЯ ? ИЛИ НЯМА ДА БЪДЕ ОПЕРИРАНО КОЙ ПОМИСЛИ ЗА БОЛНИТЕ
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up