Понеделник, Май 25, 2020
Д-р Н. Болтаджиев: Учуди ме как с 19 пациента, Пирогов е изчерпала капацитета си

Д-р Николай Болтаджиев, който е бивш Председател на Националното сдружение на астните болници даде интервю за предаването денят с В. Дремджиев.
Според д-р Болтаджиев заповедта на здравния министър за разкриване на отделения за лечение на коронавирусна инфекция е нещо напълно нормално. „Нормално е всички болници да откриват отделения.

Мен ме учуди, че болница Пирогов с 19 пациента е изчерпила капацитета си. Защо тази болница не може да си организира работата? Подариха им 28 респиратора, а те сигурно са имали още толкова. Тук вероятно проблема не е липса на легла и респиратори, а липсата на лекари и сестри.
На личните лекари им подариха по една маска, която защитава до 4 часа. Днес научих, че много голяма част от специалистите от извънболничната помощ не са си отворили кабинетите си. Те от 5-6 дни имаха декларация, но реакция няма дори и от лекарския съюз.
Фейк Декларацията на столичната БЛС беше използвана, а може би написана от Гешев. Това ми се струва като поръчка.
Мерките които се предлагат от БЛС са мерки за извънредно положение, а не за карантина, а това са две различни неща. Лекарите трябва да се занимават с карантината.
БЛС трябваше да реагират на заплахите срещу лекарите от болница Свети Мина. Не е престъпление да кажеш, че нямаш предпазни средства.
Цялото интервю във видеото:

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up